ספגטי בולונז
ספגטיבולונז
חומרים ל 6-7 מנות:
חבילת פסטה/ מקרוני מוכן לפי הוראות ההכנה (500 גרם)
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל בינוני קצוץ
800 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
3 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כף שום כתוש
2 כוסות מים רותחים
3/4 כוס עלי בזיליקום חתוכים גס
תבלינים: 1 כוס סוכר, 1 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם לבשר
אופן ההכנה:
- מטגנים בצל בסיר עם כף שמן זית עד להזהבה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים על אש בינוני תוך כדי ערבוב כ- 3 דקות עד שהבשר משנה את צבעו.
- שופכים לסיר את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, שום כתוש ומים ומתבלינים.
- מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 15 דקות.
- מוספים את עלי הבזיליקום ומבשלים כ- 5 דקות נוספים.
- מערבבים את הספגטי המוכן לסיר עם הרוטב, מערבבים ומגישים.